Primarul de Stăuceni a prezentat raport la 100 de zile: „Toți am obosit de discursuri, oamenii vor să vadă acțiuni concrete”

Primarul de Stăuceni a prezentat raport la 100 de zile: „Toți am obosit de discursuri, oamenii vor să vadă acțiuni concrete”

Primarul de Stăuceni a prezentat raport la 100 de zile: „Toți am obosit de discursuri, oamenii vor să vadă acțiuni concrete”

http://provincial.md/actual/primarul-de-stauceni-a-prezentat-raport-la-100-de-zile-toti-am-obosit-de-discursuri-oamenii-vor-sa-vada-actiuni-concrete

Primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu a prezentat Raportul de activitate pentru 100 de zile de la învestirea în funcție. Evenimentul a avut loc luni, 17 februarie, în sala de ședințe a Primăriei Stăuceni, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat de presă al Primăriei.

În discursul său, Primarul a menționat activitățile pe care a reușit să le realizeze în termenul de 100 de zile de mandat. Printre acestea se numără: inițierea auditului privind activitatea financiară a Primăriei pentru perioada anilor 2017-2019; amplasarea inscripției arhitecturale la intrarea în localitatea Goianul Nou și construcția trotuarului adiacent la drumul care face legătura între localitate și magistrala M1; lucrările de construcție a rețelei exterioare a apelor pluviale pe str. A. Mateevici – str. Unirii; reparația acoperișului blocului locativ din strada Florilor 3; organizarea Târgului de Crăciun; crearea unei comisii de lucru care a investigat gestionarea resurselor financiare alocate Stadionului Olimp; amenajarea pieței din localitate prin transportarea construcției metalice de pe terenul de proprietate privată pe terenul din proprietatea publică; demararea acţiunilor în vederea soluţionării problemei câinilor maidanezi; eliberarea terenurilor ocupate ilegal prin rezilierea contractelor cu deținătorii de terenuri care nu-și onorează obligațiile, etc.

Totodată, Alexandru Vornicu a vorbit despre acțiunile care urmează să se întâmple până la Sărbătorile de Paști: plombarea a 1558 m² de drum; iluminarea străzilor principale ale comunei cu dispozitive de tip LED; implementarea proiectului de intrare și ieșire din localitate din strada Păcii (Conform proiectului se vor efectua lucrări de lărgire a străzii cu 3 benzi la ieșire și una la intrare. Schița de proiect mai prevede lărgirea drumului de la Primărie și iluminarea sectorului prin instalarea pilonilor și corpurilor de iluminat de tip led, asfaltarea capitală a intrării.).

În discursul său, Primarul Alexandru Vornicu a vorbit despre activități care au fost inițiate deja, dar urmează a fi implementate în viitorul apropiat: semnarea un Acord de colaborare cu Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău în vederea amenajării parcului din strada Mateevici; cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal urmează construcția unui stadion artificial în incinta LT “Dragoș Vodă” și dotarea Stadionului natural din Complexul Sportiv “Olimp” cu atributica necesară pentru a corespunde criteriilor internaționale, astfel încât terenul să poată găzdui meciuri atât la nivelul ligii naționale cât și evenimente sub egida UEFA; amenajarea str. Botoşani – Salcâmilor-Stamati în ceea ce priveşte construcția trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public, instalarea iluminatului stradal, cu redirecționarea rutei de troleibuz și amplasarea semaforului pe traseu R6 – intrarea de la Hangar, pentru fluidizarea traficului în localitate.

Un obiectiv pe termen lung, dar care deja se regăsește pe agenda Primăriei, este ajustarea Planului General de Dezvoltare al localității. În acest sens a avut loc o ședință cu conducerea “Chișinău Proiect” și consilierii locali, unde s-au discutat mai multe subiecte importante precum: delimitarea intravilanului și extravilanului, soluționarea problemei AO “Livada”, interzicerea construcțiilor multietajate în parcuri, viziunea de dezvoltare a zonelor industriale, extinderea rutelor transportului public în cartierul nou și altele. Urmează elaborarea caietului de sarcini privind ajustarea Planului General de Dezvoltare pentru a fi prezentat Consiliului local spre aprobare în termene cât mai restrânse.

Primarul a menționat că, în aceste 100 de zile, s-a reușit inițierea unor proiecte majore. Este vorba despre constituirea Grupului de inițiativă care se va ocupa de crearea caietului de sarcini pentru construcția și amenajarea parcului de odihnă şi agrement din strada Unirii. Acest spaţiu urmează să devină unul din obiectivele de mândrie ale comunei, unde se vor organiza cele mai importante evenimente. Proiectul va răspunde necesităților tuturor categoriilor de locuitori ai comunei: copiii, tineri, familii, persoane în etate etc. Printre propuneri se regăsesc amenajarea unui teren de joacă pentru copii, teren de forță pentru maturi, amfiteatru, alei pavate, bănci, locuri de parcare.

„Cred că toți am obosit de discursuri de la tribună ale demnitarilor sau ale aleșilor locali. Oamenii vor să vadă acțiuni concrete. Vă asigur că pe parcursul întregului mandat, activitatea mea se va baza în permanență pe principiul transparenței, respect față de cetățeni și Lege. Vă îndemn să devenim parteneri pentru a contribui împreună la dezvoltarea comunei. Sunt ferm convins că noi toţi ne dorim să locuim într-un Stăuceni modern, curat şi bine amenajat.” a menționat Alexandru Vornicu.

Primarul a adus mulțumiri locuitorilor comunei Stăuceni pentru încrederea acordată în cadrul alegerilor, funcţionarilor din cadrul primăriei și consilierilor locali pentru cooperare și susținerea proiectelor de dezvoltare.