Consiliul comunei Stăuceni s-a întrunit în ședință în incinta Casei de Cultură din Goianul Nou

La ședință au participat 15 consilieri, din 17 în total. Aleșii locali au aprobat mai multe Decizii de ordin administrativ, financiar și funciar.

Consiliul comunei Stăuceni s-a întrunit în ședință în incinta Casei de Cultură din Goianul Nou
Consiliul comunei Stăuceni s-a întrunit în ședință în incinta Casei de Cultură din Goianul Nou
Consiliul comunei Stăuceni s-a întrunit în ședință în incinta Casei de Cultură din Goianul Nou

Consiliul comunei Stăuceni s-a întrunit în ședință vineri, 18 septembrie 2020, în incinta Casei de Cultură din satul Goianul Nou. La ședință au participat 15 consilieri, din 17 în total. Aleșii locali au aprobat mai multe Decizii de ordin administrativ, financiar și funciar.
Consilierii locali au susținut inițiativa executivului privind optimizarea condițiilor de muncă pentru specialiștii din cadrul Primăriei. Ei au menționat că este necesară soluționarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activității calitative a angajaților și pentru deservirea conformă a populației comunei. Primarul comunei Stăuceni, dl Alexandr Vornicu a fost împuternicit cu dreptul de a identifica soluții de achiziționare a spațiului necesar.
Membrii Consiliului au aprobat proiectul de decizie cu privire la modificarea bugetului pentru anul 2020. Mijloacele financiare vor fi alocate pentru: editarea cărții „Istoria comunei Stăuceni”, achiziționarea și montarea decorațiunilor de revelion, achiziționarea și instalarea a trei terenuri de joacă, modernizarea sistemului de iluminat public în comună, efectuarea lucrărilor de proiectare și construcție a canalului de scurgere a apelor pluviale (str. Matcovschi), elaborarea conceptului arhitectural al centrului istoric, etc. 
Alte subiecte de ordin financiar țin de acordarea ajutorului material unic persoanelor social-vulnerabile și scutirea de plată lunară pentru frecventarea IET „Sălcioara”.
Consiliul comunal Stăuceni a împuternicit Primarul comunei, domnul Alexandru Vornicu, să stabilească şi/sau să adapteze, prin dispoziţie, condiţiile de activitate ale instituţiilor de educație din localitate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi adaptarea restricţiilor legate de aceasta în localitate. Decizia a fost luată în scopul bunei organizări a procesului de educație în școli și grădiniță, având în vedere prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică.
Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de administrator al Întreprinderii municipale Direcţia Gospodăriei Locativ Comunale Stăuceni a fost aprobat cu votul majorității consilierilor locali. Autorul proiectului de Decizie, Viceprimarul Sergiu Lazarencu, a menționat că aprobarea Regulamentului are drept scop asigurarea selectării, în mod transparent şi echitabil, a unui candidat pentru desemnare în funcția de administrator al Întreprinderii, în modul stabilit de legislație. 
În contextul alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc la 01 noiembrie, Consiliul a aprobat desemnarea candidaţilor pentru funcţia de membri în componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare din comuna Stăuceni.
De menționat că este pentru prima dată când ședința Consiliului local este organizată în teritoriu. Primarul comunei Alexandru Vornicu a mulțumit Directoarei Casei de Cultură, doamna Nina Jurjiu pentru ospitalitate. El a precizat că Administrația publică locală are drept obiectiv termoizolarea clădirii, amenajarea curții instituției și crearea condițiilor necesare pentru buna desfășurare a activităților culturale în localitate.