TRANSPORTUL PUBLIC VA ACTIVA ÎN REGIM SPECIAL 

TRANSPORTUL PUBLIC VA ACTIVA ÎN REGIM SPECIAL 


Primăria comunei Stăuceni informează despre modificarea regimului de activitate a transportului public în perioada 15 iunie - 30 iunie 2020. 
Programul de activitate al troleibuzelor, autobuzelor și microbuzelor va fi organizat după cum urmează:
-         pentru zilele de lucru, între orele: 05:00 - 10:30, dimineața și între orele:15:30 - 21:30, seara, cu interzicerea îmbarcării a persoanelor fără măști de protecție;
-         pentru zilele de odihnă, transportul va fi sistat. 
De asemenea, se interzice îmbarcarea în unitățile de transport a persoanelor fără măști de protecție.
Se stabilește numărul maxim de îmbarcare în transportul public, după cum urmează: troleibuze și autobuze de capacitate medie și mare (standard): 35-40 persoane; în autobuze și troleibuze de capacitate sporită (articulate): 50-60 persoane; în autobuze de capacitate mică (microbuze): nu mai mult decât numărul de locuri pe scaune.
Carabinierii și/sau angajați ai forțelor armate vor asigura monitorizarea pasagerilor în stațiile de transport public, pentru controlul îmbarcărilor restricționate, conform limitelor stabilite, neadmiterii îmbulzelii, îmbarcării călătorilor fără măști de protecție.
O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi, 14.06.2020, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.