Ședința Celulei de Monitorizare Permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19

Ședința Celulei de Monitorizare Permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19
Ședința Celulei de Monitorizare Permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19

Ședința Celulei de Monitorizare Permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 din comuna Stăuceni a avut loc astăzi, 23 martie 2020, la sediul primăriei. În cadrul ședinței s-a discutat situaţia epidemiologică de moment și în special confirmarea pozitivă a primului caz de infectare cu Coroavirus de tip nou a unui locuitor al comunei.

Directorul interimar al IMSP Centrul de Sănătate Stăuceni a prezentat informaţia de ultimă oră, precizând că au fost luate măsuri de autoizolare a persoanelor care au intrat în contact cu persoana infectată. Astfel, 2 persoane se află internate în instituţie medicală specializată, cu suspecţie de COVID-19, iar 5 persoane sunt în carantină.

Totodată, la data de 23 martie 2020, au fost completate 181 de fişe de către persoanele revenite din zone de risc, iar la moment 112 persoane se află la supravegherea medicului de familie.

Primarul, Alexandru Vornicu a vorbit despre acţiunile ce se impun privind prevenirea răspândirii virusului. El a solicitat conducătorilor instituţiilor publice şi subdiviziunilor să informeze zilnic Primăria despre cazurile de îmbolnăvire sau suspectare de Coronavirus.
De asemenea, Primarul a dispus crearea unui grup de voluntari care vor acorda ajutor/asistenţă persoanelor izolate la domiciliu şi persoanelor în etate care necesită sprijin.

Menționăm că, pe teritoriul comunei Stăuceni au loc în continuare acţiuni de dezinfectare a locurilor publice precum și informarea locuitorilor privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID – 19.

Stimați locuitori, este momentul să dăm dovadă de unitate și responsabilitate. Dacă cunoașteți persoane care nu s-au autoizolat, vă îndemnăm să anunțați la numărul de telefon: 0 (60) 981555 pentru a interveni de urgență!

Depinde de fiecare din noi cum vor evolua lucrurile în viitorul apropiat. Venim cu rugămintea către fiecare dintre dumneavoastră să fim uniți și să respectăm măsurile necesare pentru a ieși învingători!

Împreună vom reuși!