Rezultatele sondajului de opinie: reamenajarea Parcului Unirii este o prioritate!

Rezultatele sondajului de opinie: reamenajarea Parcului Unirii este o prioritate!

          Rezultatele sondajului de opinie privind dezvoltarea socio-economică a Comunei Stăuceni și parcul de pe strada Unirii au fost prezentate în cadrul ședinței Consiliului comunal din data de 15 iulie 2020. 
          Amenajarea parcurilor, zonelor verzi; salubrizarea comunității, evacuarea gunoiului și construcția trotuarelor sunt, în opinia locuitorilor comunei, principalele trei domenii de servicii și infrastructură cărora administrația publică locală trebuie să le acorde atenția în mod prioritar.
          Majoritatea respondenților consideră că reamenajarea Parcului Unirii este o prioritate. „Parcul trebuie să fie și un punct turistic pe traseul spre Orheiul Vechi, care să conțină elemente istorice (statui, decorațiuni din rocă sau personaje istorice importante) despre regiune, inclusiv alee și istoria Stăuceni-ului” este părerea unui locuitor al comunei.

          „Proiectul parcului din str. Unirii, este unul din cele mai importante și stringente, deoarece este o zona cu cea mai mare densitate. Mamele cu cărucioarele, copiii, precum și adolescenții se plimbă pe străzile mici ale comunei cu bicicletele, trotinete, etc., punându-și viața și sănătatea în pericol, totodată creând, pe alocuri, deranj celor de la case particulare” a comentat un alt participant la sondajul de opinie. 
          Această opinie este confirmată de răspunsurile la întrebarea privind zonele de plimbare a locuitorilor unde 43% din participanți au spus că se plimbă pe străzile comunității.
          Majoritatea respondenților au menționat că în Stăuceni nu sunt suficiente spații verzi, iar 84 % cred că cele care există nu sunt suficient de bine amenajate.
          Sondajul a fost realizat în perioada 11-25 iunie 2020, de către Grupul de inițiativă privind reamenajarea Parcului Unirii. În cadrul sondajului și-au expus părerea 363 de locuitori ai comunei, din diferite părți ale acesteia.