Prima consultare a opiniei publice privind modernizarea Complexului „OLIMP”

Prima consultare a opiniei publice privind modernizarea Complexului „OLIMP”

      Prima întrunire în scopul consultării opiniei publice privind managementul și perspectivele de dezvoltare a Complexului sportiv „OLIMP” a avut loc joi, 02 iulie 2020. La consultări au participat conducerea primăriei, consilieri locali, angajații din cadrul complexului, antrenori, sportivi și adolescenți din localitate. 
     În debutul discuțiilor, primarul Alexandru VORNICU a menționat că, pe parcursul anilor, în modernizarea acestui edificiu au fost investiți bani mulți dar, din motiv că acțiunile nu au fost coordonate cu specialiști în domeniu, investițiile nu au contribuit semnificativ la îmbunătățirea situației. De asemenea, primarul a prezentat oferta parvenită din partea Federației Moldovenești de Fotbal de a negocia un contract de arendă a complexului, cu intenția de a-l aduce la standardele necesare încât să poată găzdui meciuri de talie internațională. 
     La rândul lor, antrenorii, sportivii și adolescenții care au participat la întrunire au vorbit despre lipsa unor locuri special amenajate unde ar putea să se antreneze sau să-și petreacă timpul. Totodată, ei au menționat că este necesar de ridicat nivelul sportului în localitate, în special  fotbalul, care a fost practicat cu succes în comuna Stăuceni, echipa locală obținând rezultate bune pe parcursul activității. 
     În context primarul  a explicat că, pentru crearea infrastructurii necesare, în timpul apropiat vor începe lucrările de construcție a stadionului artificial la Liceul Teoretic „Dragoș-Vodă” unde vor avea acces locuitorii comunei. Totodată, se preconizează amenajarea unui teren și în cadrul IET „Sălcioara”. 
     Cât privește susținerea sportului din comuna Stăuceni, consilierii locali au precizat că Primăria face pași concreți în acest scop, printre aceștia se numără consultarea publică a Regulamentului  privind modul de stabilire și plată a burselor lunare şi premiilor unice sportivilor de performanţă, document care urmează a fi aprobat în cadrul următoarei ședințe a Consiliului local.
     Administrația publică locală a invitat persoanele interesate să creeze un grup de inițiativă, care va veni cu propuneri în vederea dezvoltării fotbalului prin crearea unor echipe.
   În concluzie, participanții la discuții au evidențiat că stadionul necesită investiții și management profesionist care poate fi asigurat prin colaborare cu FMF, dar cu negocierea contractului de arendă astfel încât să fie luate în considerație interesele și necesitățile locuitorilor comunei.