Parterul clădirii Primăriei revine în proprietatea APL

Parterul clădirii Primăriei revine în proprietatea APL

Zi istorică pentru localitatea noastră! După 26 de ani, parterul clădirii Primăriei revine în proprietatea Administrației publice locale. Astăzi, 31 martie 2021, Primarul Alexandr Vornicu a semnat contractul de cumpărare a spațiului respectiv. Astfel, reîntregim bunul imobil și îl readucem în proprietatea comunității. Va rămâne în trecut situația în care la parter (restaurantul „Succes”) se organizau ceremonii, iar la etaj își desfășurau activitatea angajații Primăriei. 

Această realizare a fost posibilă datorită voinței și efortului executivului și susținerii prin vot unanim al tuturor consilierilor locali, în urma unui proces îndelungat de pregătire a setului de acte. În continuare vom executa expertiza tehnică a clădirii pentru a iniția elaborarea proiectului de reconstrucție. 

Ne dorim să amenajăm un sediu modern și accesibil prin crearea ghișeului unic pentru prestarea serviciilor de calitate tuturor locuitorilor, inclusiv persoanelor cu necesități speciale și bătrânilor. Vrem să devenim o Primărie model și în acest sens vom prelua bunele practici ale Administrațiilor publice locale de peste Prut. 

Tradițional, vă vom informa despre etapele ce urmează și vom consulta părerea Dumneavoastră privind proiectul de reconstrucție.