Noul mini-stadion multifuncțional așteaptă locuitorii dornici de sport!

Noul mini-stadion multifuncțional așteaptă locuitorii dornici de sport!
Noul mini-stadion multifuncțional așteaptă locuitorii dornici de sport!
Noul mini-stadion multifuncțional așteaptă locuitorii dornici de sport!

Stadionul din incinta Liceului Teoretic „Dragoș-Vodă” a fost dat în exploatare astăzi, 5 noiembrie 2020. La eveniment a participat Primarul Alexandru Vornicu, directoarea instituției Cristina Josan-Bulat, profesori și elevi.

„Regret că acest stadion nu a fost construit cu mulți ani în urmă. Fiind elev al Liceului timp de 12 ani, mi-aș fi dorit să avem un teren sportiv bine amenajat”, a menționat Primarul. 

Alexandru Vornicu a subliniat că infrastructura sportivă din localitate urmează a fi renovată şi dezvoltată: „Am avut multe obstacole la diferite etape de construcție dar, am reușit. Urmează să amenajăm spațiul adiacent și să instalăm aparate de fitness în aer liber. Pe viitor, ne propunem construcția și amenajarea mai multor asemenea terenuri sportive.” 

Directoarea Liceului Cristina Josan-Bulat a mulțumit Administrației publice locale pentru această investiție mult așteptată: „Stadionul corespunde standardelor necesare pentru buna desfășurare a activităților sportive în rândul elevilor, atât în cadrul orelor, cât și pentru activitățile extracurriculare. Vom depune eforturile necesare pentru îngrijirea și menținerea acestuia într-o stare cât mai bună.” 

La rândul lor, şi elevii s-au arătat bucuroși de noul mini-stadion multifuncțional. Evenimentul de deschidere a fost marcat prin meciuri amicale de volei și fotbal între elevii care-și fac studiile în cadrul Liceului. Și Primarul a testat calitatea gazonului artificial alături de jucătorii de fotbal. 

Reconstrucția stadionului din cadrul Liceului Teoretic „Dragoș-Vodă” a fost realizată la inițiativa Primarului Alexandru Vornicu. Amenajarea terenului de minifotbal, volei și pista de alergare HARD a costat circa 1,2 milioane de lei. Banii au fost alocați din bugetul local, iar gazonul artificial de pe terenul de fotbal a fost oferit cu titlul gratuit de către Federația Moldovenească de Fotbal. Precizăm că după ora 14:00, când se încheie orele de studii la Liceu, toți locuitorii vor avea acces pe stadion.