Măsuri de prevenire a declanșării incendiilor

Măsuri de prevenire a declanșării incendiilor
Măsuri de prevenire a declanșării incendiilor
Măsuri de prevenire a declanșării incendiilor

Primăria comunei Stăuceni informează locuitorii și agenții economici, deținători de terenuri agricole, despre interdicția de ardere a miriștilor, paielor și altor resturi de origine vegetală în câmp deschis. O Dispoziție în acest sens a fost semnată de Viceprimarul Sergiu Lazarencu, în scopul evitării producerii incendiilor ca urmare a gestionării incorecte a resturilor vegetale de orice tip, în contextul desfășurării perioadei de recoltare a cerealelor. 

De asemenea, conducătorul Întreprinderii de Stat "Stațiunea Didactico Experimentală Stăuceni” şi conducătorul „Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație Chişinău” vor întreprinde măsuri de prevenire a incendiilor. Printre acestea se numără supravegherea permanentă a tehnicii şi utilajului agricol, dotarea cu toate echipamentele și mijloace de intervenție promptă în caz de incendiu, informarea tuturor muncitorilor antrenați în procesul de recoltare a culturilor agricole despre interdicţia arderii miriştilor, paielor și altor deșeuri de origine vegetală, de a fuma și a aprinde focul pe lanuri, mirişti, combine sau mijloace de transport aflate în lan.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis COD GALBEN de pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, pentru perioada 04-12 septembrie.

Îndemnăm locuitorii să fie precauți și să respecte normele antiincendiare pentru evitarea declanșării focarelor de ardere.