Aleea Convenției Primarilor va fi plantată în Stăuceni

Aleea Convenției Primarilor va fi plantată în Stăuceni
Aleea Convenției Primarilor va fi plantată în Stăuceni

Conducerea Primăriei Stăuceni a participat astăzi, 02 septembrie 2020, la evenimentul de premiere a câștigătorilor concursului „Excursie online în localitățile semnatarilor Convenției Primarilor”, desfășurat cu ocazia Săptămânii Europene a Energiei Durabile - EUSEW 2020.
„În pofida faptului că nu a avut planul de acțiuni elaborat, pentru calitatea filmului, pentru înțelegerea profundă a obiectivelor Convenție Primarilor și pentru realizările primăriei pe aceste dimensiuni, în speranța că pe viitor veți avansa și veți implementa mai multe acțiuni în acest sens vă decernăm premiul III.” a menționat expertul național al Convenţiei Primarilor privind Clima şi Energia în Moldova, Victor Parlicov.
„Primăria comunei Stăuceni a fost doar semnatar pasiv al Convenției Primarilor. Regretăm acest lucru. Noua Administrație publică locală ne-am asumat responsabilitatea să înaintăm cu pași rapizi. Suntem în plin proces de elaborare a planului de acțiuni și vă asigur că vom depune efortul necesar pentru implementa angajamentele asumate. Avem suficientă energie, dorință, perseverență ca să demonstrăm că se poate” a precizat primarul Alexandru Vornicu în discursul său. 
Primăria comunei Stăuceni a obținut locul III în cadrul concursul de prezentare a principalelor proiecte de eficiență energetică implementate în localitate. Premiul obținut este un 1 voucher pentru plantarea copacilor în scopul creării Aleii Convenției Primarilor. Arborii se preconizează a fi sădiți în parcul de pe strada A. Mateevici iar evenimentul de plantare va avea loc la sfârșitul lunii octombrie. 

Video: https://www.facebook.com/CovenantOfMayorsEast/videos/2745296572238032/
https://www.youtube.com/watch?v=c8lKpKXdjiA&feature=emb_logo